VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

Žygis „Kas surišo krantus prie Nemunaičio?“

APRAŠYMAS: Šį kartą kviečiame į Alytaus rajoną, kuris yra nepaprastai turtingas savo geologiniais paminklais, o didžiausias jų tankis yra prie Nemunaičio miestelio. Visų šių paminklų atsiradimui lemiamą poveikį turėjo Nemunas arba į jį įtekantys mažesni upeliai. Besigrauždami gilyn, jie atidengė sluoksnius, galinčius papasakoti apie ledynmečių bei tarpledynmečių istoriją. Tačiau viena atodanga yra išskirtinė, sudaryta iš kietų uolienų, panaši į tas, kurias randame Biržų, Pasvalio ar Joniškio krašte. Visgi tokios atodangos Lietuvoje daugiau niekur nėra. Tai kas gi ją „surišo“ ir sutvirtino, išsiaiškinsime šioje geologinėje kelionėje.
Na ir šią įdomią išvyką šį kartą papildys Kazanas ant ratų komanda. Šis šeimos netradicinės virtuvės restoranėlis yra ant pačio Nemuno kranto Nemunaičio miestelyje. Todėl pietausime grožėdamiesi didžiosios upės vaizdais ir po ekskursijos grįšime ne tik pasisėmę naujų žinių, bet ir sotūs!
SUSITIKIMO VIETA IR LAIKAS: 2024 m. Balandžio 21 d. (sekmadienis), 10 val. Alytaus r. sav., Alovės sen., Alytaus k. (degalinė Stateta) https://goo.gl/maps/QUbvGcHeDQYBGeP86
GPS: 54.366115, 24.121617
Jeigu neturite transporto nuvykti iki susitikimo vietos, kreipkitės į mus, turime savo transporte kelias vietas (iš Vilniaus ir pakeliui). Tokiu atveju išvykimo vietą ir laiką pranešime asmeniškai.
EIGA: Nuo objekto iki objekto vyksime automobiliais bei eisime pėsčiomis.
RAGAUSIME: uzbekišką plovą ir salotas.
Orų prognozių neskaitome, tad oras geras visada!*
* - ekskursija atšaukiama tik tuo atveju, jeigu oro sąlygos gali kelti grėsmę žmogaus sveikatai/gyvybei.
REKOMENDACIJOS: Pėsčiomis eisime kalvotu reljefu, kur po lietaus gali būti slidu, šlapia. Todėl avalynė turi būti patogi, neslidžiu padu, rekomenduotina - neperšlampama. Pasirūpinkite ir tinkama apranga bei galvos apdangalais, atsižvelgiant į oro sąlygas. Kam patogu, pasiimkite vaikščiojimo lazdas.
Siūlome pasiimti kavos/arbatos, užkandžių, nes savo kelionėse visada pasidarome pertraukėlę.
REGISTRACIJA ir klausimai:
[email protected], +370 656 16 099
SVARBU: Registruojantis bus prašoma pateikti dalyvio vardą, pavardę, telefono numerį. Detaliau apie duomenų tvarkymą - viršuje nurodytais kontaktais.
Apie visus renginio pasikeitimus informacija skelbiama renginio skiltyje "Diskusija".
KAINA: 34 Eur
KAINA VAIKAMS IKI 12 METŲ: 16 Eur.
Į kainą įeina:
1. administracinės ir organizacijos išlaidos,
2. kelionių vadovo - geologo pasakojimai,
3. uzbekiškos vaišės.
* - važiuojantiems mūsų transportu iš Vilniaus (tiek suaugusiems, tiek vaikams) papildomai kainuos 20 Eur.
TRUKMĖ: ~6-7 val (+/- 1 val.).
APLANKYSIME: Poteronių piliakalnį, Alovės atodangą, Dzūkijos didįjį akmenį, Nemunaičio šaltinį, Nemunaičio atodangą.

Renginyje fotografuojama/filmuojama, todėl jeigu nenorite, kad nuotraukos su jumis būtų viešinamos Geologo kelionių kanale, prašome apie tai informuoti organizatorius. Už pačių dalyvių fotografuotų/filmuotų vaizdų viešinimą organizatoriai (Geologo kelionės) neatsako.

Kad patvirtintume registraciją, laukiame įmokos:
GAVĖJAS: Jonas Šečkus*
BANKAS: Paysera LT
BANKO KODAS: 35000
SĄSKAITA: LT033500010003720802
PASKIRTIS: Kas surišo krantus prie Nemunaičio 2024
*individuali veikla - Geologo kelionės, IDV Nr. 704718.

Registruodamiesi jūs patvirtinate, kad perskaitėte aprašymą ir rekomendacijas. Jeigu kas neaišku, visada galima pasitikslinti viršuje nurodytais kontaktais.
Pasikeitus Jūsų planams, pinigai už renginį negrąžinami. Tačiau yra galimybė padovanoti ar perleisti savo dalyvio vietą kitiems. Taip pat sumokėtą įmoką galima panaudoti kitam renginiui per 6 mėnesius nuo šio renginio pabaigos, jeigu apie negalėjimą dalyvauti pranešama ne vėliau, kaip likus 3 kalendorinėms dienoms iki renginio.
Dėl įmokų perkėlimo, grąžinimo ar kitų atsiskaitymo būdų, prašome kreiptis viršuje nurodytais kontaktais.