VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

Teatralizuotas koncertas „Per amžius“

Koncertai

Ansamblis LIETUVA sugrįžta su premjera. Balandžio 19 d. 18 val. atvykstame į Alytaus miesto teatrą su nauja koncertine programa „Per amžius“. Kaip visada, prašome prisidėti prie renginio sklaidos edukaciniais tikslais, savo kanaluose. 
Teatralizuotas koncertas „Per amžius“ – tarsi pažintinė įžanga į būsimą jubiliejinę šventę „Kad giria žaliuotų“. Jau dabar kviečiame pradėti švęst bei prisiminti istoriją, prasidėjusią 1924-aisiais su pirma Dainų švente ir skaičiuojančią 100 metų. Vienas pagrindinių šventės dalyvių – ansamblis „Lietuva“ savo laiku sukūrė didžiąją dalį repertuaro, todėl Dainų šventės šimtmetis įkvėpė naujam muzikiniam projektui. Atsinaujinusio ansamblio žvilgsniu atskleisime ilgametį tautinio repertuaro lobyną – J.Švedo, J.Lingio, V.Buterlevičiaus, L.Povilaičio ir kitų garsių „Lietuvos“ kūrėjų darbus.
Daugeliui Dainų šventė – nostalgiški prisiminimai, bet kartu tai ritualas, į kurį norisi įsitraukti kartu su tūkstančiais kitų pasaulio lietuvių. Keliausime per įvairius Lietuvos miestus kartu su gerai žinomais kūriniais kaip „Kur bėga šešupė“, „Beauštanti aušrelė“, „Kur giria žaliuoja” ar „Palaimink Dieve mus”.