VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

Festivalis „Garage Motor Show LT“ ir „Street Race“ lenktynės

Kiti renginiai

Gegužės 3–4 dienomis Alytuje žiūrovų laukia gražiausi automobiliai ir įspūdingiausios lenktynės. Pirmąjį gegužės savaitgalį vyks „Garage Motor Show LT“ su legendinėmis mašinomis ir kvapą gniaužiančios „Street Race“ lentynės miesto centre! Ir visa tai – visiškai nemokamai su finaliniu dainininko Stano koncertu.
Vienas iš pagrindinių „Garage Motor Show LT“ pranašumų – tai įvairių automobilių spektaklis. Nuo klasikinių „muscle car“ iki naujausių sportinių automobilių! Čia rasite viską, ko jums reikia, norint pamatyti automobilių pasaulio įvairovę. Be to, renginio metu bus organizuojamos įvairios varžybos ir atrakcijos, kuriose bus galima dalyvauti ar tiesiog stebėti iš šoninės linijos.
Šeštadienį, gegužės 4 dieną, Alytuje taip pat bus duotas startas 2024-ųjų metų oficialiam Lietuvos „Street Race“ čempionato sezonui. Pirmąsias sezono lenktynes Dzūkijos sostinėje organizuoja visiems gerai žinomos ir puikų vardą tarp dalyvių ir žiūrovų užsitarnavusios „Jaunasis lenktynininkas“ ir „Marimotors Racing“ organizatorių pajėgos. Suvieniję jėgas jie organizuos ne vieną, bet tris Lietuvos „Street Race“ čempionato etapus, o tai sudaro pusę viso sezono kalendoriaus. Tokį užmojį įgyvendinti nusprendę organizatoriai savo etapų seriją pakrikštijo „Go4Race“ vardu, o jų vizijai tapti realybe padėjo ilgametis partneris „Perlas Go“. Organizatoriai pažada, kad pirmame etape sportininkų lauks iššūkių kupina lenktynių distancija nuo Rotušės aikštės per J. Basanavičiaus ir  Maironio gatves.
Automobilių gerbėjų fiesta Alytuje pažers įvairiausių pramogų – atidarymo metu žiūrovus pasveikins lėktuvų pasirodymas virš Rotušės aikštės, vėliau vyks įvairios varžybos, automobilininkų pasirodymai. Norintys galės išbandyti simuliatorių, kuriame galėsite pajusti, kas vyksta patekus į eismo įvykį. Renginio žiūrovai galės rinkti jiems labiausiai patikusį renginio dalyvio automobilį. Taip pat bus išrinkti burtų keliu ir trys balsavę už labiausiai patikusį automobilį žiūrovai. Šie išrinktieji būtinai turi atsiliepti telefonu kai mes skambinsime ir būti renginio vietoje. Priešingu atveju bus skambinama kitam išrinktam žiūrovui. Išrinktieji žiūrovai bus apdovanoti renginio pagrindinio rėmėjo „Krown“ dovanomis.
Programa:
Gegužės 3 d., penktadienį
16 val. renkasi „Garage Motor Show“ automobilių parodos dalyviai (PC „Nemunas“ aikštelėje).
18 val. automobilių diskoteka.
Gegužės 4 d., šeštadienį
10 val. „Street Race“ startas ( trasa: S.Dariaus ir S.Girėno g., Rotušės a., Basanavičiaus g., Maironio g.)
12:00 oficialus „Garage Motor Show“ atidarymas
12:10 Kupiškio aeroklubo lėktuvų pasirodymas virš Rotušės aikštės
12:30 – 13:30 Išmetimo „Garso“ varžybos
13:30 – 14:00 išmetimo „Popcorn“ varzybos
14:00 – 15:00 „Drift trike“ varžybos
16:00  apdovanojimai
19:00 Stano koncertas