VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

ADRIANO CELENTANO SHOW

Koncertai

Lietuvos gyventojai mėgausis Adriano Celentano kūryba: 

Pirmą kartą Vilniuje, Kaune, Palangoje, Panevėžyje ir Alytuje koncertuos oficialus Adriano Celentano dvynys Adolfo Sebastiani su gyvo garso grupe.

Adriano Celentano – tai ištisas kino ir muzikos istorijos laikotarpis. Jo dainas klauso visame pasaulyje, žodžius atkartoja pilni stadionai, o milijonai žiūrovių žavėjosi jo vaidmenimis kine.  Šiemet Adriano Celentano sukako 85 metai ir jis baigė aktyvią koncertinę veiklą. Tačiau jo kūrybos gerbėjai gali pasimėgauti oficialiu Adriano antrininku – Adolfo Sebastiani.  

Laikrodininko padėjėjo vaikystė – skurdi

Adriano Celentano drąsiai galime pavadinti vienu iš šiuolaikinės Italijos ženklų. 2023 metų sausio 6 dieną jam sukako 85 metai. Ir nors paskutinysis filmas, kuriame jis vaidino, dienos šviesą pasiekė 1992 metais, pasaulinė Adriano šlovė negęsta.

Adriano mylimas ir žinomas visame pasaulyje: vienų už iki ašarų verčiančias kvatosis komedijas, kitų – už prašmatnų balsą, trečių – už nepakartojamą humoro jaus

Adriano gimė Milane, Befanos dieną, kurios metų vaikai iš ant šluotos skraidančios gerosios raganos Befanos gauna daug dovanų ir Italijoje tai – juoko, džiaugsmo ir pokštų diena. Keturis brolius ir seserį turintis Adriano – jauniausias savo šeimoje, kuri gyveno itin skurdžiai.

Tad būsimasis aktorius sulaukęs 12 metų metė mokyklą ir įsidarbino laikrodininko padėjėju. Nuo pat vaikystės Adriano išsiskyrė aktoriaus talentu. Pavyzdžiui, jis dažnai mėgdžiodavo garsų amerikiečių komiką Jerry Lewis, todėl vieną dieną Adriano sesuo brolio nuotrauką išsiuntė į antrininkų konkursą. Adriano laimėjo šį konkurą ir gavo 100 000 lirų premiją.

Daugiau nei 600 dainų

Adriano Celentano nusifilmavo daugiau nei 40 filmų. Ir per aktoriaus karjerą prieš žiūrovus jis pasirodė įvairiuose vaidmenyse. Viena iš labiausiai netikėtų užduočių – atlikti žmogaus-beždžionės vaidmenį filme „Bingo-Bongo“, nes aktoriui beveik nereikėjo mokytis žodžių: veikėjas skleidė tik neartikuliuotus garsus.

Tiesa, pats Adriano save labiau vadina dainininku nei aktoriumi. Ir muzikinėje scenoje jis pasiekė įspūdingų aukštumų.

Adriano Celentano tapo vienu pirmųjų rokenrolo ir repo atlikėjų, kuris dainuoja itališkai. Dar 1970-ųjų metų pradžioje jis įrašė išgalvotų ir bereikšmių žodžių kompoziciją „Prisencolinensinainciusol“, tuo norėdamas parodyti žmonių susiskaldymą. Muzikinis deklamavimas tapo vienu pirmųjų Adriano repo eksperimentu. Beje, „Prisencolinensinainciusol“ ilgai laikėsi Europos hit paradų viršūnėse ir net pateko į populiariausių JAV dainų sąrašą.  Ir kai kuriose kitose dainose Celentano naudojo jo paties išgalvotą anglų ir italų kalbų mišinį – „čelentanesko“.

Per savo kūrybinį laikotarpį Adriano įrašė daugiau nei 600 ir 30 albumų. Visą pasaulį „užkariavo“ Celentano hitai – „Susanna“, „Amore No“, „Il Tempo Se Ne Va“, „Soli“, „Azzurro“, „Una Festa Sui Prati“, „Ciao Ragazzi“ ir daugelis kitų.

Žmona, motina, įkvėpėja, direktorė

Su savo žmona, aktore Claudia Mori jis susipažino „Kažkoks keistas tipas“ filmavimo aikštelėse. Tuomet ji dar neturėjo 20 – Claudia už Adriano jaunesnė 6 metais. Ji iškart merginai pradėjo rodyti dėmesį, pakvietė į pasimatymą, tačiau Claudia ilgai atstūmė Celentanui užklijuota „lovelaso“ ir chuligano reputacija. Tačiau dabar sutuoktiniai kartu gyvena jau 56 metus. Per tą laiką Claudia tapo ne tik žmona ir mama, bet ir patarė bei auklėtoja. Ji kūrė jo įvaizdį, buvo vadybininke, reklamuotoja, įkvėpėja. Taip pat Claudia jų šeimos garso studijos „Clan Celentano“ direktorė.

Claudia ir Adriano turi tris vaikus: dukras Rosita, Rosalinda ir sūnų Giacomo. Visi trys seka tėvų pėdomis. Rosita fimavosi kine, dabar tapo radijo laidų vedėja, Giacomo – aktorius ir dainininkas, o Rosalinda – aktorė ir dailininkė.

Panaši išvaizda, ūgis, kūno sudėjimas, svoris ir balsas

Adriano vis dar užsiima muzika: 2019 metais jis išleido muzikinį albumą „Adrian“, kuriame jo naujo „kūdikio“ – kiberpank stiliumi nupiešto animacinio serialo „Adrian“ garso takelis. Adriano Celentano – šio projekto režisierius, organizatorius ir scenaristas.

Tačiau scenos legenda pristabdė aktyvią koncertinę veiklą, ypač, už Italijos erdvės. Mat, Adriano išgyvena aerofobiją – baimę skristi lėktuvu.

2002 metais buvo paskelbta apie kontrakto pasirašymą su oficialiu Adriano Celentano antrininku: Adolfo Sebastiani. Būtent jis turėjo atlikti kai kurias Adriano pareigas ir atlaisvinti garsenybę nuo kai kurių „einamųjų“ reikalų.

Sebastiani – Adriano kopija. Itin panaši ne tik jų išvaizda, ūgis, kūno sudėjimas, svoris, bet ir balsas. Dėka savo muzikinių bei aktoriaus talentų Adolfo sukūrė didelio populiarumo sulaukusią grupę „Adriano Celentano Tribute“.

Gyvas garsas, ryškūs koncertiniai numeriai, puikus šou-baletas ir svarbiausia, nuostabios Adriano Cepentano dainos – tai milžiniškas grupės Adriano Celentano Tribute“ privalumas.

Neįtikėtinas ne tik Adriano ir Adolfo išvaizdos ir balso panašumas. Savo tėvynėje už judėjimą, elgseną scenoje Adriano Celentano gavo pravardę Molleggiato – tai galima išversti, kaip „ant spyruoklių“. Adolfo pilnai perėmė ir išskirtinę Adriano elgseną. Jo koncertuose aurą sukuria ir nuoširdus Sebastiano bendravimas su žiūrovais bei fotosesijos Adriano Celentano įvaizdyje.

„Adriano Celentano Tribute“ ir Adolfo Sebastiani koncertai vyks balandžio 1 dieną – Alytaus kultūros centre, balandžio 2 dieną  „Kalnapilio“ arenoje Panevėžyje, balandžio 3 dieną  VDU didžiojoje salėje Kaune,  balandžio 5 dieną Palangos koncertų salėje ir balandžio 6 dieną „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje.

Pasimėgaukite Adriano Celentano kūryba, panirkite į muzikinę Italijos atmosferą ir pajauskite Adolfo Sebastiani aktoriaus bei dainininko talentą!