VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

Ilga ekskursija-žygis „Nuo Kurorto iki Sanatorijos pro piliakalnį namo“

Ekskursijos

Rugsėjo 16–22 dienomis daugelyje Europos ir Lietuvos miestų skelbiama Europos judumo savaitė ir akcija „Mieste be automobilio“. Nors vieną savaitę metuose miestiečiai kviečiami atsakingai naudotis automobiliais, rinktis mažiau teršiantį viešąjį transportą, dviračius, keliauti pėsčiomis.
Savaitę 3000 Europos miestų ir miestelių skatina elgsenos pokyčius, pirmenybę teikdami aktyviam judumui, viešajam transportui ir kitiems švariems, pažangiems transporto sprendimams, organizuodami informuotumo didinimo veiklą ir renginius su vietos suinteresuotaisiais subjektais. 2023 m. Judumo savaitės tema – „Taupykime energijos išteklius“.
Alytaus turizmo informacijos centras visus kviečia į Judumo savaitės renginius, kuriuose skatinama taupyti energiją ir judėti laisviau:

Rugsėjo 16 d. Ilga ekskursija-žygis „Nuo Kurorto iki Sanatorijos pro piliakalnį namo“.
Atstumas apie 16 km.
Trukmė apie 5 val.
Planuojamas maršrutas: Rotušės a., Laisvės angelo aikštė, Kurorto parkas, Panemunės dviračių pėsčiųjų takas, Tūkstantmečio tiltas, Pirmojo Alytaus aikštė, Alytaus piliakalnis, Baltosios rožės tiltas, Sveikatos takas, Laisvės angelo paminklas.
Pradžia 10 val. nuo Alytaus turizmo informacijos centro (S.Dariaus ir S.Girėno g. 1,Alytus).

Papildoma informacija ir registracija į renginius el. paštu [email protected] arba telefonu +370 315 52010
_____________________________________________________________
Žygių ir ekskursijų dalyviai turi savarankiškai pasirūpinti tinkama apranga ir avalyne, vandeniu, užkandžiais. Nepilnamečiai privalo keliauti kartu su suaugusiais.
Daiktų saugumu ir asmenine sveikatos būkle rūpinasi patys žygeiviai.
Renginiai bus fotografuojami, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose, ir šios nuotraukos gali būti talpinamos viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.
Europos judumo savaitės renginius Alytuje finansuoja Alytaus miesto savivaldybė.