VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

Menininkės Aidos Čebatoriūtės tapybos darbų paroda

Parodos

Paroda veiks 2024 02 07– 2024 04 08
Parodas kviečiame apžiūrėti II-V 10–18 val. 1 val. iki kiekvieno renginio (pietų pertrauka 13–14 val.)

Alytaus kultūros centro parodinėje erdvėje pristatomi Aidos Čerbatoriūtės, kūrėjos iš Alytaus, tapybos darbai. Kviečiame apžiūrėti mūsų krašto menininkės darbus, kurių parodoje išvysite 12.  

Trumpai apie Aidą Čebatoriūtę. Gimusi Alytuje, baigusi Alytaus dailės mokyklą, vėliau Kauno taikomosios dailės mokykloje įgijo gintaro-metalo apdirbimo specialybę. Kaip pati Aida teigia, labiausiai Jos kūrybą ir nulėmė pažintis su juvelyrinio darbo specifika, iš pagrindų apvertusia visą jos mąstyseną. Vėliau sekė studijos Vilniaus dailės akademijoje, tapybos specialybėje, suteikusioje daugiau teorinių žinių.
Indigo - tai autorės naudojamas apibendrinimas, sujungiantis į vieną visumą viską, kas autorei įdomu. Šie kūriniai - lyg ir Aidos asmeninis pasaulis. „Nemėgstu betono ir pilkos spalvos. Einu į gamtą. Ten galiu pabėgti. Tapau peizažus, natiurmortus, užsiimu visokiausiais dalykais. Mėgstu koliažus.“ – teigia Aida Čebatoriūtė. Kaip širdžiai mieliausią ir mėgstamiausią stilių kūrėja įvardina secesiją arba Art Nouve.